Lascertificering

Waarom RENSEL METAAL?

  • Persoonlijk contact vinden wij belangrijk
  • Wij bieden een goede service
  • Wij bieden u deskundig advies op maat
  • Wij hebben alle disciplines in eigen huis, van begin tot eindproduct
  • Wij bieden u uitstekende kwaliteit!

Het doel van certificering is het waarborgen van de kwaliteit van uw product en het onderscheiden van de uitstraling van uw bedrijf ten opzichte van die van uw concurrenten.

Het certificeren is volledig productgericht. De lassers worden op de eigen werkplek of binnen de muren van Abiant Technische Vakopleidingen opgeleid en getraind, specifiek gericht op het product en het daarvoor gebruikte lasproces. De opleiding en training worden afgestemd op de ervaring van de lassers.

Opleidingsduur

In overleg, afhankelijk van het instapniveau en de eindtermen.

Documenten

Na de training  worden onder toezicht van een beoordelaar de werkstukken en/of proeflassen gelast. Een erkend, onafhankelijk onderzoeksbedrijf zal de stukken destructief en non-destructief (afhankelijk van de gewenste kwalificering) beproeven.

Certificering van de lassers vindt plaats onder toezicht van een keuringsinstantie naar keuze, bijvoorbeeld ISO-9606, ASME IX, AWS D1.1, Norsok, Lloyd’s Register, DNV of anders. De afgegeven certificaten zijn persoonsgebonden lasserkwalificaties (LK’s).

Lasmethodekwalificatie

Om de kwaliteit van uw bedrijf op lasgebied te waarborgen, kan een bedrijfsgebonden lasmethodekwalificatie (LMK) worden behaald. Bij het behalen van een dergelijke bedrijfscertificering kan Abiant Technische Vakopleidingen u van dienst zijn.

Interesse in lascertificering?

AFSPRAAK MAKEN
NEEM CONTACT OP