Sociale onderneming

Home/Over ons/Sociale onderneming

Met respect voor de sociale kant

Rensel Metaal is een maatschappelijk verantwoorde onderneming als het gaat om aandacht voor de mens. Binnen de metaalfabriek wordt er veel ruimte geboden voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Door het bieden van praktijkopleidingen en werkervaringsplekken in combinatie met het leveren van hoogwaardige metaalproducten vervult Rensel Metaal een maatschappelijke rol.

Doordat veel van onze mensen worden opgeleid tot vakman, zorgen wij dat de kwaliteit gewaarborgd wordt. We hebben een kwaliteitssysteem wat weliswaar rekening houdt met een aantal speciale aspecten, maar wat resulteert in maatwerk.

Ervaring van een teamleider

Sinds de overstap van Synergon naar Rensel Metaal is er het één en ander veranderd. Door opkomende concurrentie is het sinds een aantal jaren belangrijker geworden voor het bedrijf om rendabeler te worden. Toch blijft Rensel Metaal een sociaal bedrijf, waardoor er een aantal dingen zijn die anders gaan dan bij andere bedrijven. Veel medewerkers vergen meer aandacht, zowel op werkgebied als op sociaal vlak. Veiligheid is een voorbeeld van een belangrijk aspect waar veel op gehamerd wordt. Het voordeel van de vele controles is dat de kwaliteit van de producten in elk proces aandacht krijgt.

Jack Uildriks, sinds 3 jaar werkzaam als teamleider van de lasafdeling, begon in zijn 18de levensjaar bij Synergon. Hij weet als geen ander hoe het is om een opleiding te volgen en werkzaam te zijn binnen het bedrijf. Ondanks dat de overstap van samenwerken naar leiding geven op het begin even wennen was, bevalt deze functie erg goed. Als teamleider haalt Jack zijn plezier uit het ontwikkelen van de medewerkers.

Ik vind het erg leuk om de jongens naar een hoger niveau te tillen, om op deze manier bij te kunnen dragen aan de effectiviteit van de fabriek.