Leerwerktraject bij Rensel Metaal

Home/Geen categorie/Leerwerktraject bij Rensel Metaal

Leerwerktraject bij Rensel Metaal

19-12-2018 Abiant Technische Vakopleidingen en Afeer starten opleidingstraject voor statushouders

Tien werkzoekenden van Afeer zijn gestart met een opleidingstraject binnen Rensel Metaal/Abiant Technische Vakopleidingen. Bijzonder aan dit traject is dat 7 deelnemers zogenoemde statushouders zijn. De meesten zijn nog maar kort in Nederland maar worden al wel vast voorbereid voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Het opleidingstraject duurt één jaar. Het doel is de deelnemers te bemiddelen naar een baan in de metaalsector.

Praktijk gekoppeld aan opleiding

Het opleidingstraject bestaat uit twee fases van 26 weken. De eerste fase bestaat uit een driedaagse opleiding bij Abiant Technische Vakopleidingen, waar de deelnemers de basis van het vak metaalbewerking aan de hand van theorie- en praktijkoefeningen leren. In de daaropvolgende fase gaan ze vier dagen per week praktijkervaring opdoen binnen de verschillende afdelingen van Rensel Metaal.

Mes snijdt aan twee kanten
Rensel Metaal wil de deelnemers een kans bieden op de arbeidsmarkt én de sector verzekeren van goede vakkrachten, Afeer biedt op deze manier werkzoekenden weer perspectief. Door dit leerwerktraject kunnen de werkzoekenden kwalificaties behalen en vaardigheden ontwikkelen.
De deelnemers sluiten het opleidingstraject af met certificaten en diploma’s vanuit het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en Abiant Technische Vakopleidingen.

Uitstromen naar een betaalde baan
Tijdens voortgangs- en evaluatiegesprekken met de deelnemers, worden de vaardigheden en kwaliteiten in kaart gebracht. Het uiteindelijke doel is de deelnemers na afloop van het traject te bemiddelen naar een betaalde baan binnen de metaalsector. Rensel Metaal, Abiant Techniek, MF en Afeer gaan zich tijdens en na het traject samen inzetten voor begeleiding naar die reguliere baan.

About the Author:

Rensel Metaal. Uw partner in de metaaltechniek.